søndag 17. mai 2020

Lindesnes på langs del 8 Kaddan-Hægbostad

Lindesnes på langs:

Del 1 
Del 2 
Del 3 
Del 4
Del 5 
Del 6
Del 7 

DEL 8

For dere som har lest forrige innlegg, så fikk dere med dere att jeg var ekstremt usikker på denne helga. Kroppen min har det langt fra bra, så jeg MÅ faktisk ta hensyn, uansett å kjedelig det er. 
Så fredagen reiste vi rett og slett ikke. Vi ble hjemme, spiste litt god mat og koste oss. Lørdagen kom å jeg bestemte meg for at jeg ville gå denne etappen. Men vi gjorde en helt ny vri. Siden teltplassen denne gangen lå nesten helt inntil bilvei, så kjørte Kevin sekken min opp til teltplassen, sånn at jeg skulle slippe å gå med sekk denne helga. Å det tror jeg var supersmart. Jeg har selvsagt knallsvart samvittighet, men MÅ man gå Lindesnes på langs med sekk? Eller holder det å faktisk GÅ? Dette vil jo ikke akkurat bli en gjenganger, men denne helgen var det det, eller å bli hjemme, å da er jo valget lett for meg. 

På Lørdag morgen får jeg en melding av en veninne på heia...DET SNØR TETT!!! Og er iskaldt! Pyttsann snø 16 mai? Det er jo nesten en opplevelse man bør få med seg, så vi pakket sammen å kom oss på veien. Jeg hadde gledet meg veldig til denne turen. På forhånd hadde jeg vært ute å rekognosert litt, å den dagen fikk jeg med meg en fantastisk opplevelse. Akkurat i det jeg forlater vannet, kommer en gedigen fiskeørn flygende, den sirkler over hode mitt, før den retter seg opp og stuper mot vannet i stor fart. Den smeller i vannoverflaten så spruten står, på jakt etter en fisk til middag. Desverre fikk hun ikke fisk, men jeg fikk en fantastisk naturopplevelse!! Å jeg har hatt mange tanker i hode etter det! Canonen var skikkelig godt ladet for å si det sånn!!

Jeg fikk selvsagt akkurat ikke med stupet på filmen.....


 Vi startet i krysset på kaddan og gikk det første stykke langs grusveien før vi tok av og inn i skogen.
Vi fulgte en nydelig gammel traktorvei i starten, men etterhvert forsvant veien og vi måtte kave oss gjennom skogen på egenhånd. Det er ikke altid så lett for en treåring når blåbærlyngen nesten er like høy som deg selv ;)

Noen ganger snødde det og andre ganger tittet sola såvidt ut gjennom sprekker i skyene.

 

Så dukker det opp store myrer man må krysse, å man bekymrer seg for treåringen som skal stabbe seg gjennom mose og vann..men bekymringen forsvinner fort når ungen raser over myra og i samme slengen napper med seg en gave til Mamma <3 br="">

 

Pappaer har litt av hvert å bære på...Å etter mange kilometer ispedd litt snø kan vi endelig tusle ut på den lille odden vi har valgt som teltplass.

Originalt gpstrekk

Teltet komme opp akkurat tidsnok, for plutselig er det slutt på snøen og regnet styrter ned!!Men vi har det varmt og godt og tørt inni teltet. Denne turen tenkte vi at vi skulle kose oss litt ekstra, siden det var 17 mai helg. Så mens reget trommet på teltduken, laget vi kanelsnurrer på primusen!!

Jeg hadde kjøpt en pizzabunn på rull.(delte den i to) Rullet den ut og smørte den med smør og strødde på sukker og kanel.

 

Så skjærte jeg den opp i tynne skiver og la de i smeltet smør i steikepannen. Satte primusen på den svakeste jeg klarte, og ventet.....

 

Så snudde jeg og snudde og snudde, å sørget for at det ikke ble liggende den samme i midten hele tiden og etter 20 minutter...voila!

 

Disse er ikke glutenfrie, men laget på vanlig mel. Kroppen min har jo tydeligvis fått nok av sukker for en stund, så denne gangen laget jeg boller jeg selv ikke kunne spise, så slapp jeg den fristelsen ;)

 

Etter kanelsnurrer og varme i teltet, begynte regnet å roe seg og vi tok turen ut for å inspirer dette fine stedet vi var på.

Porsen sto så fint i vannkanten å luktet.

 

Å blåbærene så ut til å ha kommet seg trygt gjennom minusgrader og snø.

 
Jeg rakk akkurat et par bilder og oppvasken før regnet var tilbake....

 

Heldigvis var ikke sola langt unna

 

Å regn + sol = regnbue!Resten av kvelden gikk med til leking, lete etter ved til soloen, nyte utsikten, og fiske.

Kevin fikk en kjempe fin 16 mai aure!

Natten gikk fint, ikke kaldt i det hele tatt. Det var herligt! Men fuglene altså, du slette min tid! Sover ikke fugler??

Så kom dagen!! Hurra hurra hurra!!Men da Mathilde fikk høre at Pappa hadde fått fisk i går kveld, ja da fikk flagg og 17 mai bare være, NÅ skulle ho fiske!!!

Å vips satt den...Den ungen har iallefall ikke arvet min fiskelykke 😏

 

Se så fin da!!!Den blei god til frokost!! På ekte 17 mai vis <3 font="">Men med kommende 7 kilometer foran oss, trengtest det mer en ei aure!

Mathilde synes det er så morro å lage gule egg, så det tok ikke lange tiden før hun hadde fylt en kopp med bjørkeskudd
 

Å heldigvis hadde vi bare laget halve dosen kanelsnurrer  forrige dagen, så nå var det bare å lage en ny!

Nå veit du hva du kan lage på DIN neste tur ;)Så var vi stappmette og klare for ny etappe. Ps: Fiskeørnbildene jeg drømte om...ja de ble det ikke noe av....Ørna viste seg ikke en eneste gang....

Men vi vandret lykkelige langs den endeløse landevei <3 br="">

 

Vel inni skogen igjen, må bekker krysses.

 

Tømmerstokker på testesOg naturen må studeres...Sjekk de kule soppene da!!! 

Vårbekksopp


Veien videre var ikke bare lett....

Men til slutt løsnet det, å vi kunne bare cruise inn i mål ;)

 

Originalt gps trekk

  

Takk for turen!!

Del 9

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Bloggarkiv

Bloggurat

Bloggurat