søndag 22. mars 2020

58 grader nord

Koronaviruset herjer, å mange mennesker går i sirkel fordi deres normale liv er blitt rokket ved. Men her hos oss, går livet sin vante gang. Natur og tur går hånd i hånd. Etter forrige helgs vintertur, var nå lysten på vår stor! Så vi pakket sekken og tok turen til skjernøy, Norges sørligste bebodde øy. 

Jeg hadde som vanlig planlagt en spektakulær teltplass! Der skulle vi kose oss i sola og ha gedigne varme bål! Men som vanlig skjer det ting i turlivet, sånn at man må omstille seg kraftig. Jeg hadde jo søkt på skjernøy da jeg sjekket været, det jeg glemte , var jo at vi skulle ligge på skjernøys høyeste fjell.....å der var det IKKE en mild bris.... Det blåste kraftigt på toppen, så bål var totalt uaktuelt. Mannen var litt fortvilet, da han personlig hadde bært to svære bæreposer med ved den lange veien til topps ;) ( Å måtte bære de ned igjen og...)

 

 Men at det var vakkert, ja det er det vel ingen tvil om!

Kvelden i leir ble guffen. Selv om minusgradene var beskjedene, kjente du de godt når vinden ulte. Allerede klokka 21:00 var vi godt plassert i soveposene.

Men det sto ikke på magien!
Fordelen med å legge seg klokka 21. Er jo at man våkner klokka 05: 48, klar for en ny dag! Selv om soveposen var varm og god, så lokket soloppgangen meg og min kjære Mr Canon ut i kulda.

Å man angrer aldri!

  

 

  

Så var dagen igang.

 

Tester bare kjapt hvordan video overføring fra mobilen funker...
Etter en heller kald frokost, sjekket jeg YR igjen. Nå var det meldt 9Ms i vind resten av dagen og natten. Vi hutret litt der vi sto, å så bestemte vi oss for å pakke sammen og flytte campen til et lunere sted. Det var en ganske heftig nedstigning fra fjellet, med steiner, sleip mold, stupbratte klipper, og utstøe trappetrinn. Men jammen med kom vi oss helberget ned. Men det var et trist syn som møtte oss i bådeviga.....Vi kikket litt rundt og sukket for oss selv, å bestemte oss for at vi IKKE kunne gå forbi et sånt sted uten å iallefall ha gjort LITT!
 
 Så vi plukket og vi plukket og vi plukket.  Å da vi hadde gjort det vi orket, kunne du nesten ikke se vi hadde gjort noe engang....

 
Vi må nok tilbake en dag med mange sekker..
Så var det tid for lunsj!

PANNEKAKER!

 

Jeg brukte litt av tiden mens jeg stekte pannekaker, på å finne den ideelle teltplassen. Vinden skulle komme kontinuerlig fra øst, så det var egentlig ganske greit å finne en fin plass i le. Vi dinglet litt rundt i vannkanten før vi skulle plukke opp sekkene å gå videre.

Mye fint å finne!

  

Messinglav

 

Mens vi sto på hode mellom svabergene å lette etter skatter, begynte det plutselig å lukte svidd!! Først ble vi litt stressa. Vi hadde jo just hørt at det var skogbrannfare på sørlandet nå ! Så når vi så røyken velte over oss, så måtte vi avsted for å finne ut nøyaktig hva dette var! Mannen tok beina fatt og forsvant over heia, mens vi satt igjen, litt stressa..Husker jo godt skogbrannen i sokndal i fjor.

Etter langt om lenge, kom mannen igjen. Heldigvis var det bare en kontrollert bråtebrann. På skjernøya er det et utroligt problem med flått. Det er enorme mengder av den og i tilegg er svært mange infiserte. Jeg har fått borrelia 2 ganger av flått på skjernøya. Å brenne landskapet skal hjelpe litt på problemet.

 


 

Vi fant for ut at det ikke var forsvarlig å ligge i telt på øya nå . For selv om brannene var kontrollerte, kan det likevel skje ting. Å jeg hadde neppe sovt godt med 9 ms i vind og med ulmende kratt i nærheten. Så vi valgte å avslutte turen å gå hjem en dag for tidlig. Men vi drøyde det såpass at vi fikk med oss turens siste solnedgang :)Såvar det bare å vandre avsted gjennom det fantastiske kulturlandskapet skjernøya har å by på, og vips var vi i bilen.  Jammen er det godt å kome jem, ta en dusj og sover i verdens beste seng og ;) 10 timer senere våknet vi uthvilte og varme.

 Lurer på hva denne søndagen vil bringe?
 

2 kommentarer:

  1. Flott skildring av en flott tur og nydelige solnedganger på vår meganydelige øy ❤❤❤

    SvarSlett
  2. Tusen takk :) Ja skjernøya er virkelig en perle!

    SvarSlett

Følgere

Bloggurat

Bloggurat