torsdag 31. januar 2019

Oppsummering januar
 Januar 2019 starta i toppen av Lindesnes fyr i full storm.
Bedre start på året kan man vel neppe få!

Januar pleier å være en guffen måned som man bare venter på at skal slutte. Men ikke i år, i år tenkte jeg at januar skulle bli en FIN og MINNERIK mnd. Ikke bare en mnd der man tenker på kulde, mørke og snø.

Å januar har levert!!

For det første var vi så heldige å fikk de første 25 dagene så og si snøløse. Isen på vannene frøys så vi for første gang på årevis kunne få testa skøytene!

 

 Litt isfiske fikk vi og med oss. Ingen fisk da, men herligt likevel!

 

Noe annet som denne januaren har vært ekstra rause med, er solnedgangene. Herlighet å mange fine timer vi har tilbragt på sjøsanden for å se sola gå ned !

 

 

  

  

Årets nyttårsforsett, var jo blant annet å sove i telt , minst 1 gang hver mnd hele året. Å vi tenkte januar definitivt kom til å bli værst. Men sannelig så klarte vi 2!  Å for noen netter! Helt fantastisk!

Årets første teltturer kan du lese om her:

Første telttur 

 
Andre telttur 

 

 Mitt andre nyttårsforsett var å gå flere kilometer hver mnd ,en det jeg gjorde i  fjor. Easy peasy!

Januar 2018:  54,99 km 
Januar 2019:  54,19 km............

Å så klarte jeg det ikke. " Ædde muuuuli" ....Jeg er så sinnsykt irritert på meg selv....Skulle bare ta de siste to-tre kilometerene i dag. Men da jeg hadde gått 20 meter på trugene gjennom skogen, satte jeg meg fast i snøen. Kom hverken frem eller tilbake, å med bæremeis å unge , så satt jeg der. Fikk til slutt løst det ene beinet og fikk hivt det over en snøkant, noe som resulterte i at det andre kneet vrei seg. Så satt jeg der da..skulle jeg ringe mannen tro?......heldigvis klarte jeg til slutt å grave frem den andre trugen mens jeg delevis lå på hue ned i snøen og den stakkars ungen hang og dingla i bæremeisen...men løs kom jeg. Vi fortsatte 50 meter til, frem til jeg innså at det faktisk er for mye snø...til og med trugene virka ikke. Prøvde desperat å gå rundt og rundt i tunet da jeg kom hjem, men da jeg sjekket endomondoen etter 14 runder, og jeg ikke hadde beveget meg mer en 40 meter, ja da ga jeg rett og slett opp. Så får jeg ta dettte og som en lærdom...ikke drøy det til siste dag og lær deg og takle at du ikke altid får til det du vil!

Så sånn gikk det, bedre lykke neste mnd. Da er tallet som må slås 
52.14 km. 

Nå kommer FEBRUAR! Veldig spent på hvilke opplevelser og overraskelser den skal bringe! En ting er iallefall sikkert, jeg kommer til å være sulten! I dag startet jeg nemlig på AIP dietten. Den autoimune protokoll. Det er en streng diett som skal roe ned imunforsvaret (som løper løpsk og angriper meg istedefor basilusskene...ikke spør meg hvorfor...) og som skal dempe betennelsene jeg har. Veldig spent på om dette kan hjelpe. Dietten er veldig streng, så det er mye mat man ikke kan spise. Heldigvis er første steget at dietten på 30 dager, etter det kan man begynne å reintrodusere matvarer for å prøve å finne ut hva kroppen reagerer på.  Så nå blir det grønnsaker og kjøtt fremover. Høres kanskje ikke så vanskelig, men bare vent til du oppdager at du ikke kan spise noe korn (brød, pasta, ris, knekkebrød, havregryn o.s.v), ingen melkeprodukter overhode, ikke egg, ikke nøtter, ikke belgfrukter, ja, lista er lang!  MEN, i can do it!! 

2 kommentarer:

  1. Lykke til! Veldig moro at du blogger igjen, Marianne

    SvarSlett
  2. Takk for det. Ja vi får se da, er ikke som i gamle dager, men man må vel holde på litt før man er i gjenge igjen ;)

    SvarSlett

Følgere

Bloggurat

Bloggurat