fredag 11. mai 2018

Turmat og litt ulykke.....

På tur så KOSER vi oss! Det betyr at vi må drasse på mye mat!  Til 3 dager går det ganske mye, så volumet blir stort. Fersk mat tar ufattelig mye plass, å man kan liksom ikke komme drassende opp fjellet med en rema 1000 bærepose i hver hånd..... Å bare leve på real turmat, ja det blir rett og slett dyrt. Så nå har jeg tenkt å eksperimentere litt med å lage min egen tørrmat. 

Har egentlig ikke lagt noen plan....men foreløpig har jeg satt kjøtt til tørking. Skulle tørke ganske mye lengre en jeg trodde...opp mot 12 timer! Grønnsaker derimot, har en god del kortere tørketid. Denne gangen skal jeg lage en gryterett med oksekjøtt, gulrot, linser, brokkoli og løk. Skal ha i litt ris og tenkte jeg. Så nå er det bare å sette igang ;) For best resultat med tørkingen, må man forvelle maten litt (kjøtt stekes), jeg velger å ikke bruke smør, regner med at det fort kan bli harstk da. 

Mørbrad, utgått på dato til halv pris ;) Økonomi og miljø!

 

 
 70 grader i 12 timer..jammen med godt jeg har en komfyr med energiklasse A+ 😱ikke fullt så miljø og økonomi likevel....

Så var det bare å vente da......

 

I mens kutter jeg opp grønnsakene, forveller de, å får de over på brett :) Spennende!

 


  

 
Tørkingen gikk så det suste, ble jo reine kusntverket jo!


 
 
  
 
 Denne helga hadde vi jo planlagt langhelg med kano, telt fiskestang, solnedganger, bål, fjelltopper og hjemmelaga tørrmat! Men istedet klarte jeg å ramle ned en metalltrapp, å slå meg litt mer en lurt var. Så nå halter jeg rundt med skada bein og med armen i fatle, minst to uker, til neste time på skehuset. Så den fantastiske langhelgen jeg hadde gledet meg sååå til, gikk i vasken. MEN dette går heldigvis over, vips er jeg tilbake i storform! Så nå blir det å dingle litt rundt på svært enkle turer denne helga da. Men vi skal teste tørrmaten vår, å det blir spennende!

Så får det bli uimotståelige solnedganger i fremtiden <3 br="">
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Bloggurat

Bloggurat