søndag 8. april 2018

1 overnattingstur i 2018 UNDERØY


På sørlandet er det mye snø, bare i hagen min er det 90 cm....Å gå tur i skogen nå er nesten umuligt. Klissblaut, råtten og skitten snø. Men heldigvis bor vi så greit til, at sørlandets bare perler er like i nærheten. Å nå var det på tide å få luftet teltet igjen!

Fredag ettermiddag gikk i pakking og handling. Er jammen med mye som skal til for en liten helgetur! Men vi kom oss nå avsted til slutt, å satte snuta mot underøy i Lindesnes kommune. Et fantastisk sted, med herlige strender og kulturbeite! Takk til Anne som tipset meg om mitt nye favorittsted!

 Ytre delen av underøy sett fra Mollsheia
Mollsstrendene


Vi valgte å legge oss litt lengre ut på øya, i draiet. Det er en smal innsnevring på øya som er omgitt av fire små strender. 

Fin plass til å sette opp telt.Veldig viktig å lese bok før sengetid, uansett hvor man er ;) Sovnet fort som bare det i teltet ho her<3 br="">Å mens mannen "lagde" kebabgryte (real turmat) til kveldsmat, prøvde jeg å fange den lille solnedgangen som var.Kebabgryta var fryktelig sterk forresten........neste gang prøver vi en annen.

Snart leggetid og gradstokken kryper mot null.......


Det ble tidenes kaldeste natt, eller sånn følte vi det iallefall. Vi er jo lavoofolk og pleier å ha vedovn med oss liksom! Vi hakka tenner, kokte vann å hadde i flasker i soveposen, fyrte med primusen og ja, sov vel stort sett ikke et minutt hele natta! Men ungen, hun sov som en stein hele natta, å da hun våknet kl 7, var vi veldig klare for å komme oss ut fra kulda. Litt heftig jogging langs stiene, bål av drivved og verdens beste selbuvotter, å vips kom varmen tilbake.


 Flott himmel kl 07.00

Til og med islenderen frøys og måtte ligge i soveposen min om natta! Lappen derimot, stor koste seg med å ligge utendørs! (hun er bundet altså)


Pappa og Mathilde koser seg med å lete etter spennende ting på stranden. Å vi har en hel bøtte med skatter med oss hjem.
                                                                                            


Turmålet i år, er å utvide sesongen med uteligging i de kaldere måndene og. Men etter denne natten, merka vi at vi har endel å lære, enda vi har både gode underlag og soveposer beregnet på mange minus. Nå planlegger vi ny tur, å denne gangen skal vi bruke en del tips jeg har funnet på nettet. Som feks, gode gamle varmeflasker til å ha i soveposen. Bytte til nytt ullundertøy før man legger seg, for selv om det man har gått i hele dagen føles varmt og godt ut, så er det mye mer fuktighet i det en man skulle tro. Det viktigste varmetipset, er nok det å være varm FØR man legger seg. Så vi skal være mer obs på varmetap å kvelden og heller kle oss mye bedre, samt få opp puls og blodsirkulasjon før vi legger oss, ved feks å løpe litt. Flere ullplagg skal vi og ha på, som feks pulsvarmere og hals. Så får vi håpe på en bedre natt neste gang ;)

Men helt fantastisk å allerede være igang med teltlivet i april ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Bloggurat

Bloggurat