onsdag 4. april 2012

PREIKESTOLEN!


Å reise fra sørlandets trygge sol er et vågestykke i påska, men sannelig var vi ikke super heldige! Solen har skint fra blå himmel hver dag på vår lille preikestoltur. Men selv om solen sto høyt på himmelen, så krøyp gradstokken langt ned under det blå. Vi vet ikke nøyaktig tempraturen det var disse to nettene, men at det var ISKALDT er det iallefall ikke noe tvil om ;)
Minus 6-12 vet vi at det var, men det kjentes nesten verre ut!! Så i natt har vi sovet med lue og votter på , samt diverse ullundertøy, fleece ytterjakker, skjerf og ja, det vi klarte å finne..å selv om vi fyrte som gale i ovnen, så hakka vi tenner hele natten…hmm, neste på innkjøpslista er nye soveposer!! Men i dag kom innerteltet vi har bestilt til lavoen, så da må vi jo på en ny tur, så vi får testa det ;)
Men selv om vi frøys, så storkoste vi oss allikevel..Turen til preikestolen er jo bare fantastisk, selv om det var et lite vågestykke med all isen.Men med tunga rett i munnen klarte vi å komme velberget til toppen ;)
Litt bilder fra turen kan dere se her :
Ikke noen tvil om at kuldegradene har herjet!
IMG_6307
Til og med lavoen ble nedrimet…..brrrrrrr.
IMG_6310
Etter en kald første overnatting i lavoen 2012, så grillet vi til frokost, kledde oss som vikinger, å hadde med masse mat!! Vi var så heldige å få følge av Kjersti og Teijo (Miras sønn). Å heldige oss fikk tildelt hver vår ferske skolebolle da de kom..ikke dårligt etter en sånn natt Smilefjes som blunker
Det var 3 ivrige hunder som satte kursen mot preikestolen….Jeg har 2 løpetisper for tiden, og den ellers så bedagelige Teijo ble trekkhund ! Praktisk i oppoverbakke det.
Men det var skumle partier der vi måtte ta det med ro.IMG_6315
å så noen partier som var enda verre!!!
IMG_6316
IMG_6317

IMG_6318
IMG_6321
Vi valgte å gå fjellstien til toppen eller rettere sagt oversiden av Preikestolen denne gangen. Alltid kjekt å prøve noe nytt . Men det var en bratt og glatt tur oppover.
IMG_6325
IMG_6329
Men belønningen kommer til den som kjemper!
IMG_6327

Oversiden av preikestolen.
IMG_6331
IMG_6335
Dronninga sjøl på toppen!
IMG_6345
IMG_6361
Men så klatret vi ned på selve platået…
IMG_6368
Natalie på kanten av stupet……….
IMG_6375
Kjersti og kjekkasen Lappevennens Teijo!
IMG_6381
Aleksander på toppen.
IMG_6388
IMG_6409
Turen ned igjen gikk i godt tempo, å vi var som vanligt nesten sist nede Smilefjes som blunker Hundene stor koste seg, å det gjorde sannelig folkene også…så flott vær, på et så flott sted..kan ikke bli bedre en det…Å Ikke nok med det, men moder natur ga oss en aldri så liten dessert også !
IMG_6434
IMG_6440

Nå er vi hjemme igjen etter en noe kald men fantastisk tur!! Nå er det bare å skrubbe litt her og vaske litt der, reorganisere, å sette snuta mot nye eventyr!!……….
to be continued!

2 kommentarer:

 1. Flott gjeng, unger og hunder i telt. Ut på tur aldri sur :D Herlig :))
  Mange flotte bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne Liss ;) Veldig fornøyd med at ungene endelig har nådd klagemuren...aldri en vrangt ord fra disse to på tur lengre..de bare higer etter mer og mer og høyere og høyere topper ;)

   Slett

Følgere

Bloggurat

Bloggurat