tirsdag 28. september 2010

Klikk klikk klikkertrening!

Jeg elsker klikkeren ja!!

Hendvender meg litt til dere valpekjøpere nå, og vil gjerne vise dere en fin måte å trene hunden deres på..En regnværsdag da hunden er urolig og du ikke rekker å lufte den, eller når dere rett og slett bare vil ha det GØY sammen!

Klikkeren er en liten boks du holder i hånden og som du bruker til å fortelle hunden at det den har gjort er riktig! Etterfulg av klikket skal det komme en godbit!

 

Anbefaler dere å kjøpe dere en klikker, å begynne treningen så fort valpen komme i hus! Klikkeren kan brukes til det meste innen aktiv trening! Det ligger uendelig mye info om klikkertrening ute på nett, så det er bare å sette igang å lese!

Hovedpunktene er:

La hunden tenke selv og belønn i rett øyeblikk!

Jeg skal vise dere noen forskjellige småtriks dere kan lære hunden deres fremover…

Men i dag vil jeg bare vise hvordan en klikkertrent hund reagerer når den får en ny oppgave!

Her har jeg bestemt meg for å lære henne noe nytt, nemlig tuch på pinne. Visst dere ser på filmen så kan dere se hvor raskt hun skjønner hva hun skal gjøre…Tror klikkertrente hunder tenker litt anderledes en andre, og er ofte  mer nysgjerrige og kreative..Mira sjekker fort ut hva dette kan være og prøver seg frem … Det tar bare sekunder før hun skjønner hva det handler om…Hunder som  aldri har klikkertrent vil selvsagt måtte bruk en del tid på å lære konseptet..Men er hunden først “innkjørt” så går det meste som en lek!

Mitt i filmen kan du se at hun begynner å jukse, og prøver å tuche pinnen i bunnen..Da hun ikke hører klikk på handlingen sin, så tror hun at nå skal vi gjøre noe annet og prøver seg både på bamse og ligg..Før hun er tilbake på pinnen!

 

12 kommentarer:

 1. Kjekt å se dere "klikke" sammen, Marianne :-)

  Har prøvd klikker med Balder tidligere, men han har bare sett dumt på meg. Sikkert jeg som har gjort noe feil... Han er generelt ivrig og nysgjerrig.

  Hvilke godbiter gir du Mira? Ser ut som de faller i smak ja :-)

  Ønsker deg og storfamilien en flott dag og uke :-)

  SvarSlett
 2. Ja klikkertrening er supergøy. :-) På www.canis.no finnere en masse bøker innen den retningen.

  SvarSlett
 3. Iren: Mira tar alle slags godbiter...om morgenen og kvelden pleier jeg å trene henne og da bruker jeg rett og slett bare forknottene hennes..På filmen er det dansk salami hun får!!

  Du må lære han hva klikkeren er først..Feks få han til å sitte å se på deg og så klikker du bare uten grunn og gir han godbit rett etterpå..Klikk og gi godbit minst 100 ganger i løpet av dagen..Da skjønner hunden at klikket betyr godbit...Så begynner du å trene på noe han kan, feks sitt og ligg..Si kommandoen og klikk mens hunden gjør det han får beskjed om..Det tar ikke lang tid før hunden skjønner at han får klikk og godbit når han gjør det du ønsker...

  SvarSlett
 4. Klikkertrening er supermoro, Frost er jo kun klikkertrent, han:)

  Ser han klikkeren er det bare å gi seg med det man egentlig driver med og ta en økt, det er moro!

  Frost også jobber for det meste av godbiter, men det må være ferske saker. Liten særing! Men lungemos og blodpølse er i toppsjiktet, da gjør han det meste. Det samme gjelder min fars kalde pannekaker:)

  SvarSlett
 5. Moro å se:o))) faktisk så har jeg også dratt frem klikkeren, trodde ikke det skulle skje. Jeg ser jo den er utrolig presis når en lærer hunden nye ting.
  Jeg likte veldig godt at du bruker det du har, som target:o)))

  SvarSlett
 6. Den klikkeren er en super oppfinnelse. Jeg har brukt den på Charlie siden han var valp. Den bruker jeg kun til innlæring av nye ting. Jeg fikk faktisk bort innebjeffingen hans ved å bruke klikker. Så den er super.

  Jeg har tatt et nettkurs med Canis. Der er det bare en enkel innføring og litt forskjellige ting vi lærte. I ettertid sender de en mail hver måned med nye ting å bruke klikker på.

  SvarSlett
 7. Så fint, Marianne! Veldig nyttig informasjon til valpekjøperne dine! Ja, med klikker kan man komme langt, det er ikke hunden, men treneren/eieren det kommer an på (og det er ikke noe særlig vanskelig heller! Det viktigste er å klikke på nøyaktig riktig tidspunkt, slik at det er den atferden du virkelig vil ha, som blir belønnet, og ikke det hunden gjør et par sekunder etterpå.Og, som Nina nevner, det er et godt nettbasert klikkerkurs på Canis.no, og det er gratis til og med!

  SvarSlett
 8. Jeg må inn å kikke på det nettkurset tror jeg!

  SvarSlett
 9. Så gøy å se hva en liten venn kan lære :-)
  Dino og Mons.

  SvarSlett
 10. Har forsøkt klikkertrening en gang for lenge siden da mamma fikk seg hund, men gav det opp like fort igjen da mamma fant ut at den fungerte utmerket til innkalling på tur i skogen. Så nå kommer alle hundene i familien løpende når de hører et klikk...

  Veldig morsomt å se på filmen. Hvordan det skal gjøres :)

  SvarSlett
 11. Har levd med klikkertreningsprinsippet siden 1998, trent hunder, katt (stor artikkel i forrige CANIS), hest, revevalper, høner. Moro, ja! Effektivt, ja! Om man anvender reglene fornuftig. Anbefaler canis.no, les bøker og gå gjerne kurs hos Canisinstruktør:o) Lykke til! Legger ved en link til oss: http://www.youtube.com/user/freestylebrakar#p/u/8/uA6S9YxaTJg

  SvarSlett
 12. Ja, prøv deg på canis-kurset, Marianne. Det er veldig inspirerende! Og her har du fåtten hilsen fra Merete også, - min gamle nabo, og hun er kjempedyktig med hundene sine (og katta)!

  SvarSlett

Følgere

Bloggarkiv

Bloggurat

Bloggurat