mandag 22. mars 2010

Noen tanker på en mandag!

I helgen har jeg vært på to skiturer...Området jeg gikk i var så flott...solen skinte å alt var bare bra..Men i det jeg drasser med meg hundene oppover i løypa, så treffer jeg på det ene sure mennesket etter det andre...Jeg smiler forsiktig, og hører noe mumling..Jeg får ikke tak i hva de sier, for de suser forbi på proffskiene sine..Jeg klør meg litt i hue, og begynner så smått å skjønne at det er hundene som irriterer de..Men hvorfor? Jeg har en tett sele på begge, så de går side om side festet i magebeltet mitt..De løper fint foran meg og er ikke til sjenanse for noen..

Men litt oppi den første bakken begynner jeg å ane problemet...Midt i det ene skisporet er det en lang brun stinkende "farts stripe"! En hund har bæsjet midt i "sporet" og det er ikke blitt fjernet..Siden dette var midt i en stor nedoverbakke, så har ikke folk fått rukket å styre unna, og har derfor kjørt rett i skitten med skiene! Jeg finner en pose og prøver å skarpe opp så godt jeg kan..Henger posen på sekken min og stavrer meg videre...Folk nærmest riste på hode når de treffer meg og jeg synes det er direkte uhøfligt! Men da jeg kommer opp på toppen, så skjønner jeg det godt..Det ligger svære hundelurer hver tiende meter, og nå som snøen begynner å smelte, så dukker all dritten som folk har prøvd å skule under snøen frem..Det så skikkelig ekkelt ut!

Jeg forstår ikke hva det er folk tenker på? Hundene blir jo hatet pga dette..Hva med å bare ha en pose klar å så plukke opp etter den?? Er det egentlig så vanskeligt??

Dere husker vel jeg skrev om sørlands senteret? Norges kjekkeste senter der hundene var mer en velkomne? Men pga av noen hjernedøde hunde eiere som faktisk ikke gadd å plukke opp hundens Bæsj innendørs engang,!!!! så er det nå slutt på dette..Ingen hunder er lengre velkommen på senteret!

Nå er det vel ikke lenge til det blir forbudt med hunder i skiløypene heller...Ramler du i en bakke, så er sjansen for at du treffer en dritt realativt stor! Så hva er det med hundefolk ? Jeg skjemtes når jeg traff folk, og jeg vurderte sterkt om jeg skulle begynne å plukke skitt..Desverre hadde jeg bare 2 poser med meg, så det nyttet jo ikke...

Jeg må ærlig si at mange hunde eiere irriterer meg veldigt, så skjønner godt at folk som i utgangspunktet ikke liker hund, kan bli rimelig sinte ja! Jeg hadde mira og Embla til å trekke meg i løypa...Og det gikk kjempe fint..Problemet var bare det at i løypa rett foran oss, så gikk det en mann som hadde en flatcoat...Den gikk løs hele tiden, og den ødela sååå mye for oss..Hundene hadde et fint drev gjennom løypa, og så plutselig var den derrre hunden der å ville leke...Mannen ropte ikke på hunden en gang, men gikk bare videre... Til slutt løp den videre....Så kom vi frem til en flott bakke, som ente i en oppverbakke..hundene mine hadde god fart og det så ut til at de skulle klare å dra meg opp hele bakken..Men da vi var midt i bakken, hvem andre en flatten dukket opp over bakketoppen..den løp nedover bakken og midt i fleisen på mine så det ble en skikkelig brå stopp... Jeg flagret med ski og staver så lang jeg var og ramla oppi hundene.. Hunden herjet og jeg kjeftet...til slutt løp den vekk...Du slette tid så irritert jeg var!!! Og ikke før vi hadde kommet oss på beina og var begynt på nedoverbakken, så var den der igjen, og jeg trynte nedover hele bakken, mens den svarte plagen skvatt rundt meg..Jeg skrek til eieren om han kunne ta hunden i bånd..Han snudde seg å så på meg, å så gikk han videre..Det endte med at jeg snudde og gikk i motsatt retning! For en tulling!! Skal vedde på at den bikkja dreit i sporet uten at det ble plukket opp ja!!

Huff, nei nå var jeg streng her..Men håper folk "tenker" litt!!!

FRYA!!

Leste et eller annet sted at det var 80 påmeldte til Islandshundtreffet?? hvordan er det mulig??? Kjempe bra altså..Lurer fælt på hvem alle disse folka er..Har spurt mange om de skal, men de fleste svarer NEI! Så dette blir spennende...

Nå setter jeg for alvor inn rekrutteringen til lapphundtreffet også, og personlige invitasjoner vil bli sendt rundt!

Håper alle dere også er flinke til å informere andre dere kjenner om treffet, sånn at flest mulig får muligheten til å komme!

Det er bare å melde seg på!!

mariannelapp@yahoo.no

10 kommentarer:

 1. Skjønner deg veldig godt at du blir skikkelig irritert etter en opplevelse som du hadde på tur nå. Rett og slett ubegripelig at enkelte kan være så tankeløse! Fysj og fy!!!

  Ikke rart at hunder, og hundeeiere for den del, får dårlig rykte... Trasige greier gitt.

  Islandshund-treffet hadde vi veldig lyst til å være med på, men det lar seg ikke gjøre denne gang dessverre. Håper det blir et flott treff for dem som skal :-)

  Ha en strålende dag og uke, Marianne.

  SvarSlett
 2. en av grunnene til at jeg stort sett holder meg unna skiløyper i helga, er alle (de helvetes) fuglehundene som 'flyr' løse omkring! Har bedt eierne om å sette bikkjene i bånd - jeg har til og med krangla skikkelig høglydt(!). Jeg har sagt at det er reinsdyr i omrødet og båndtvang - kalvingstida nærmer seg jo, men fått til svar at du har FUGLEhunder.. Og dette er den type folk som Gry sliter med på Tjøme om sommer'n. Uff. Blir så irritert. MYE dritt i løypene her også,ja ;o(

  Møter ikke mange sure miner, forresten. Det er bare når jeg har 'satt i gang' noe...
  Men en kan sannelig lure på hva som feiler bikkjefolk!

  Jeg gleder meg til hundetreffet!!! Det trenger da ikke å bli så mange, koselig blir det uansett. Langfri er fiksa :o)

  SvarSlett
 3. Hvor tallet 80 er kommet fra vet ikke jeg, men utrolig nok er vi snart 60 stykker. Det har vært en formidabel respons, lykke til med treffet helgen før.

  SvarSlett
 4. Forstår godt hva du mener om hundebæsjen. Jeg har nettopp skrevet en kommentar på facebooksiden for "fri båndtvang på Hellestø". Sist jeg gikk tur der hadde dukket opp hundebæsjer over alt. Folk vil ha friområder for hund og så tar ikke hunde-eierne ansvar, skammelig synes nå jeg.
  Håper du hadde en fin helg alikevel !!

  SvarSlett
 5. Ja, har stussa litt over åssne mange hunde eiere er. Jeg er blandt de som irriterer meg grenseløst over de som ikke kan plukke opp dritten etter hunden sin. Har noen her jeg bor, har godt så langt at jeg har passe dem opp og når jeg har sett at hunden har gjort fra seg og eieren ikke har tenkt å plukke det opp har jeg vært ute pronte og sagt hva jeg mener om den slags oppførsel!
  Har lurt noen ganger selv om ikke bondtvangen gjelder for de med fugle hund!!
  Nok irritasjon fra meg, de fleste hunde eirer er jo koselige da!!
  Ha en fin uke på sørlandet!
  Får desverre ikke til å komme på lapphundtreffe 8 mai, da vi skal i konfirmasjon. Håper at det blir noe lignans en annen gang og at vi får det til å passe da!!

  SvarSlett
 6. Jeg er så enig, så enig med deg Marianne!!! Det er så innmari synd at noen få hodeløse hundeeiere skal få ødelegge for flertallet, som jo tross alt plukker opp etter seg!!!!

  Heldigvis er vi lite plaget av løsbikkjer på Tjøme om sommeren, men fuglehundeierne er i særstilling..... Vi har jo rett til å avlive hunden dersom den er i jakt etter våre sauer, jeg tror det er derfor (dessuten er jeg kjent som den sureste heksa i mils avstand - og det er helt greit så lenge folk holder bikkjene i bånd!!:o)

  Gleder meg masse til lapphundtreffet!!!! Det skal bli innmari koselig. Milli er vilt begeistret over at det er rett ved et vann - hun skal bade hele helgen sier hun;o)

  I fjor tror jeg du ytret ønske om film av en lamming, i år har jeg oppfylt ønsket ditt på bloggen min:o)

  SvarSlett
 7. Er så enig med deg, Marianne. Som hunde-eier har vi da også ansvar for hunde-bæsjen,også...I går fant jeg en svart pose full av bæsj hengende i et tre....Ikke noe pent syn akkurat. Lurer på om det er for mye forlangt av eieren å kaste posen i søpla når en først har tatt opp bæsjen...hmm....

  Vi gleder oss veldig til treffet på Frya. Å, tenk å få se så mange vakre hunder på en gang..det blir stort for både meg og Snorre og Dimma! :-)

  Dessverre kan vi ikke komme på treffet hos dere, men tipper det blir like fint selv om dere ikke blir SÅ mange. :-)

  SvarSlett
 8. Er såååå enig. Her hos meg er det faktisk veldig fine skiløyper som er kjørt opp fra den første snøen kommer. Men hundeeiere blir kjeppjaget. De har allerede ødelagt for seg selv her. Så hadde ikke jeg hatt trugene i vinter så hadde Charlie bare blitt luftet gatelangs. Da blir det kjedelig å gå tur om vinteren. Her er det ingen andre steder å gå. Da er det gangstiene som er det neste problemet her. Nå må vi gå midt i veien. Gangstiene er så fulle av hundebæsj at jeg synes synd på dem med unger. I år et det ille her og jeg blir så sinna. Her går jeg hver dag å plukker etter Charlie og jeg føler at det synes ikke en gang. Føler ikke at vi hundefolk er så populære i nabolaget. Jeg går er å så irritert hver dag. Det ser verre og verre ut. Og her er det hunder som blir luftet i bånd og eierne gidder ikke å ta opp. Nå satte du meg virkelig i gang, Marianne. Beklager, men jeg er også skikkelig drittlei.....

  Men jeg gleder meg til treffet hos deg i mai. Det er virkelig et lyspunkt nå.

  SvarSlett
 9. Oisann! dere har jammen med problemmer med "skitten" dere også..Trodde ikke det sto så dårlig til rundt om i landet..Dette er jo helt forferdeligt!! Men hva kan en gjøre med det??

  SvarSlett
 10. Det er heldigvis ikke sånne tilstander her hos oss ennå. På fjellet hos oss er det kun en fugle-hund som løper løpsk, den løper kun og er verken intressert i folk eller fe.
  Ellers er hunder i bånd eller de som holder seg til eierne får gå løse, håper det forsetter slik.
  Litt dritt har jeg sett, men i små mengder.
  Hjemme er det det likt har en kontroll på bikkja så får den gå løs så lenge den ikke er til sjenanse for noen.
  Her er det faste folk som går tur, alle kjenner alle så forholdene blir litt anderledes. Lite skitt å se.
  Kommunen har hengt opp skittposer langs turstien, så her er det ingen unskyldning for ikke å ta opp dritten.

  I fjor var jeg en tur på Solastranden, kommer ikke til å gå der mer.
  Jeg passerte 5 poser med hundelort som hundeeiere bare hadde slengt ifra seg...UKULTUR...grrrr

  Ellers ser jeg veldig frem til treffet hos dere i mai.

  Ha en fin uke:o)

  SvarSlett

Følgere

Bloggurat

Bloggurat