onsdag 24. mars 2010

En forblåst tur!

Skiløypene begynner å bli "slappe" nå. Det går tungt i den våte snøen, og visse plasser synker man med ski og det hele til bunns! Men ut må man, og foreløpig er skiene fremdeles eneste alternativ visst du vil inn i skogen.

I går gikk jeg en løype på heia her, og jeg ble overrasket over å se at det faktisk var mindre snø der oppe en det som er nede i dalen.....Men for all del, MER en nok til å gå på ski i!

Ikke helt vår her enda!

IMG_8727

Selvsagt glemte jeg å ta med selene på turen, så hundene måtte bruke halsbåndene..Jeg vil ikke at de skal trekke da, men det er tydeligvis sååå gøy, at det er umuligt å stoppe de..Heldigvis så er det så og si ingen bakker i denne løypa, så det ble ikke mye jobbing på de...Når jeg ikke har sele på de, så blir båndet akkurat for kort, så hundene kan ikke løpe foran meg, men må løpe på siden..Det er litt ekstra tungt for meg, siden jeg da må jobbe litt ekstra med balansen..noe som forresten bare er sunt, elller hva?:

Working dogs!!

IMG_8733

Løypa var på 4 km, hver vei, og jeg møtte bare 1 menneske på turen..Utroligt praktisk for sånne usosiale sjeler som meg! På et tidspunkt, da jeg var helt utslitt, så la jeg meg bare rett ned i løypa på ryggen...Vinden blåste kraftigt en mild og deilig vårvind over ansiktet mitt..Og jeg kikket opp på skyene som drev raskt forbi..Livet er herligt!!

Min favoritt skistav, kjøpt på loppemarked i de indre bygder!

IMG_8735

Vel, til tross for litt slit, så kom vi endelig frem til målet vårt, SKOGKNUDEN!

På toppen her skal man visst kunne se så veldigt langt! Og det kunne man nok, men utsikten var nok ikke så "spektakulær" som jeg hadde forventet...Kevin mener jeg har ødelagt all sørlandsutsikten med å tilbringe for mange ferier på vest landet! Så sant, så sant!!

IMG_8737

IMG_8738 IMG_8739

Og selvsagt måtte jeg plassere Mira og Embla på varden..Må jo ta noen interessante bilder!!

Embla nyter utsikten!

IMG_8740

Og akkurat i det jeg skal til å knipse litt "fine" bilder av hundene, så er solen så snill og titter frem!!

Litt vindig opppå her! Sjekk ut Emblas fine sveis!

IMG_8746

IMG_8755

IMG_8759

Javel du smarte matmor, og hvordan har du tenkt at jeg skal komme ned herfra da??

IMG_8757

Jo da, det ordnet seg Mira stoler veldig på meg, og da jeg stilte meg opp inntil "muren" med kroppen, så trødde hun på meg som om jeg var en stige, og kom seg fint ned..Så var det Emblas tur..Jeg stilte meg opp på samme måten, og hun kom bort til meg. Så tok hun bare sats og hoppet over huet mitt og rett ned i lynga et stykke neden for meg! Gale hunden altså!! Men det gikk helt fint!, Selv om jeg aldeles ikke var forberedt på det!! Men en gang agility hund, alltid agility hund, eller hva!!

HUNDEKLUBBEN!

http://www.facebook.com/group.php?gid=243056537012

Hundeklubben går sin vante gang, og i går var vi 11 hunder....Nå begynner det å bli lysere kvelder også, så nå kribler det i agilityfoten her!! Men plenen vi trener på ligger fremdeles under 30 cm snø! Så nå satser vi på regn regn og atter regn de to neste ukens (kanskje ikke i påskehelgen da!), sånn at vi kan ta i bruk banen etter påske! Det gleder vi oss ALLE til!! Da starter vi opp igjen med kaker også! Juhuu..da blir kanskje Kevin også med ned **humre**humre**!

Ellers så blir jeg litt små misunnelig på alle bildene rundt om av snøklokker og andre søte vårtegn! Eneste vårtegnet her må vel være at "hundebæsjene" plutselig ble veldigt mange! Så nå har jeg vært ute å "plukket"...Det er hundemedaljens eneste bakside, og den er litt ekkel da..Til og med jeg synes det!

Spadde av 30 cm snø av blomsterbeddene mine i går, for jeg bare MÅ hjelpe til litt..Så nå er det "bare" ti cm med IS igjen før mine snøklokker kan prøve seg på spiringen!!

ISLENDERE!

Nå er det forresten kommet to nye islendere til sørlandet, så nå er vi 5 !!! Har hørt at det bor en LUBBI i Kristiansand, men jeg har aldri sett de, så visst noen av dere andre vet om en hannhund ved navnet Lubbi, som bor i Kristiansand, så tar jeg gjerne imot informasjon! Jeg skal ha meg en hilse runde snart, så da kommer det nok noen fine islender bilder!

Har fikset opp hjemmesiden og laget en "oppdretter" blogg, der dere kan følge med på parringer og forhåpentligvis valper etterhvert! Må ha alt i orden til første kull..Nå skal vi snart lage valpekasse, og så blir det en mini hundegård ute på plenen..

Emblas løpetid nærmer seg med stormskritt nå, så det er spennede tider i vente. På turen i går, så tisset hun sikkert 50 ganger,hehe! Ja hun er god på å reklamere!

http://www.lappevennen.dk

http://www.kennellappevennen.blogspot.com/

Ha en fin uke folkens!!

24 kommentarer:

 1. Først, har du sett dette: http://www.islandshunden.no/index.php?id=8&nid=76 Passer det med tiden til Embla? hadde vært morsomt om det ble en islendin :-)

  SvarSlett
 2. hehe, ja du er nok litt bortskjemt med tanke på utsikten ja ;-) Du ser jo langt her! Ås på ås på ås så langt du kan se. Men du kan jo ikke klage når du kan se på Embla og Mira i tillegg :-)

  SvarSlett
 3. Dere har jo masse snø ennå, hvor høyt over havet bor dere?

  Her er snøen helt borte, nå regner det.

  Veldig koselig innlegg om turen deres, og flotte bilder av dem Embla og Mira. Nydelige er dem oppe på varden.

  Det blir spennende for dere nå fremover...for oss også...å følge med Embla i tiden fremover.
  Regner jo med at det blir en del innlegg om Embla, parring og eventuelle valper fremover:o)))

  PÅ samme måte som du tok ned Mira fra varden, sånn tar vi Ville ut og inn av båt også.
  Det må være noe i Lappene det. Hun setter seg ned og venter til vi løfter henne eller som du beskriver legge labbene på skulderen vår så tar vi bare en arm under rumpa og løfter henne ned.
  De er nok veldig tillitsfulle Lappene våre:o)))

  SvarSlett
 4. Ang gale hundefolk først:-) Det er nok Drøbak hundehotell/valpefabrikk som har satt standaren for både pris og de "populære" doodleblandingene.. Bare navnet i seg selv er jo teit!

  hehe, ikke frist meg med valper da;-) Har jo hatt en liten drøm å kjøpe islending om noen år, men hvordan er energinivået på de egentlig? Nå er jo sommeren noen mnd fram i tid, så kanskje jeg kan tenke på å skaffe en aktiv hund:-)
  Vet du ca når det blir valper på dere da?
  Og hvordan er det med pels-stell og slikt?
  Huff, litt valpesjuk om dagen;-)

  SvarSlett
 5. Tove: Ser de ønsker seg østlendinger, SÅ KLART!!! Kan alltids prøve å sende inn, er jo litt gøy med en annenslags rase en de vanlige "kjedelige"!

  VILLE: Vi bor ikke mer en 40 m.o.h. Men det er alltid veldig mye snø her oppe..Vet ikke helt hvorfor..Er litt som en kuldekulp her..

  Tydelig at lappene våre har utroligt mange av de samme tingene..som feks å bruke mennesker som levende stiger..Det bare går helt automatiskt...Morsomt å høre at Ville og gjør sånt!

  Thea...For det første, pels stell, det er det ikke på islenderen..Embla blir så og si ALDRI børstet..Det må i så fall være før en utstilling eller når fellingen er. Bade trenger hun heller ikke, og jeg må vel helt ærlig kunne si at Islenderen, den lukter IKKE hund!

  Når det kommer til energi nivået så er egentlig dette litt opp og ned. Jeg har sett rolige hunder, og jeg har sett ville hunder...De er nok over gjennomsnittet aktive, men laaaangt fra border collie stil..
  Tispene er nok en del roligere en hannene..Man bør vite litt om hundene man får valper fra, for det er litt forskjell.
  Ellers er islenderen en svært robust og frisk hund. De er glade og lekne og elsker mennesker og særlig barn! Embla er i tilegg en svært "stille" islender, som ikke helt har skjønt poenget med å gjø..Dette er en egenskap som jeg gjerne vil videreføre.

  Så konklusjonen min er at Islenderen er et av de beste kjøpene du kan foreta deg, dessuten er den jo sabla god på hester!

  SvarSlett
 6. Mannen i huset stemmer værtfall for islending nå, spesiellt med tanke på at de er luktfrie, og ikke bjeffer! Har du lang bestillingsliste på valper nå da?;-)
  Jeg er jo betatt av Bc jeg da, og har jo ett håp om at jeg selv blir litt mer aktiv etterhvert.. I løpet av året eller noe.. Og da er det greit med en hund som kan holde følge med adhd-hunden jeg allerede har.. Vi prøvde med chihuahua, men det funket IKKE;-)
  Men jeg antar at mannen får siste ordet i denne saken..
  Men hvordan er lapphunden i forhold til islendingen da? Om du orker å svare på alle spørsmålene mine:-)

  SvarSlett
 7. Så fin tur dere hadde! Flotte bilder av vakker natur. Morsomt å lese om islandshunden også. Hvis du skal beskrive forskjellen på islenderen og fl-en, hva vil du trekke fram da?

  SvarSlett
 8. Ser dere har like mye snø som det er her. Men det forsvinner mye nå, det regner her om dagen. Ikke mye, men det hjelper det lille som kommer.

  Nå er jeg blitt følger til "valpe"-bloggen din. Der skal det bli spennende å følge med. Og vis du havner på NRK så blir det enda mer morsomt.

  Stilig det bilde hvor Embla blåser bort. De er virkelg fotogene de hundene dine. Der har ikke jeg trent Charlie godt nok. Vel, mye som bør gjøres der.....

  SvarSlett
 9. Thea!! Ups...nå må du IKKE misforstå meg!! Islenderen er en hund som kan bjeffe MYE, MEN siden de er så super inteligente som de er, så er det LETT å trene vekk. Min EMBLA er en veldig STILLE islender som nesten ikke bjeffer i det hele tatt. Jeg har også valgt en hannhund til henne som også er svært stille av seg..Så dette kullet vil nok bli et "stille" kull..visst du skjønner hva jeg mener..Du får altså ISLENDERE som er veldig glade i å gjø også!

  Forskjellen på en lapp og en islender i MINE øyner!

  Islenderen er aktiv
  Lappen er rolig(ere)

  Islenderen er lydhør og enkel å "trene"
  Lappen er mer "egen og sta" og trenger litt mer trening for å bli lydig.

  Islenderen ELSKER alle, og alle kan trene,og kommandere den.
  Lappen er mer en "ennmannshund", som kan totalt ignorer andres kommandoer..Men selvsagt kan man med trening få hunden til å lyde flere personer..

  Islenderen tåler dårligere kulde en lappen, men tåler mere varme enn lappen...

  Islenderen er lett, smidig og atletisk.
  Lappen er mer kraftig og tung i kroppen.

  Islenderen er en utroligt HAPPYDOG! Alltid "smilende" og med på moroa.
  Lappen er mer bedageligt anlagt og leker helst når den velger det selv..Men det er en UTROLIG personlighet hos lappen som du ikke ser hos andre raser..De er spesielle og utroligt flotte hunder..Og har du hatt en , så kommer du alltid til å komme tilbake til den rasen...Det er det forresten med islenderen også..Derfor jeg har en av hver!

  Mira gir meg en kjærlighet som du ikke tror det er mulig å få med en hund..Hun er min øyesten og personligheten skinner så mye at man blir helt rørt av henne..
  Embla er gladjenta vår, vi ler av henne hver dag..Hun koser og herjer og leker og vi har det bare så gøy sammen..Treningen blir en lek og det er GØY med en hund som virkelig gir ALT for å tilfredstille deg!

  Så selv om ISLENDEREN og LAPPHUNDEN egentlig er nokså "like", så er de dog veldig forskjellige!

  og jeg er svært glad for at det ikke er MEG som må velge!

  Lapphunden kan nok bli "kjedelig" med årene, og du kan ikke plamlegge å bruke den aktivt. Kanskje i lydighet visst du er svært flink til å leke med den når den er liten..Men i agility feks så vil den aldri bli en vinner..

  Islenderen derimot er en hund som er "valp" i mange år..Den er god å trene med og kan være like kjapp og intens som en BC...Forskjellen mellom en BC og en Islender er at BC er mer nervøs, Islenderen har ingen nervøsitet over seg..BC er en "PÅ" hund, mens Islenderen kan du slå av i noen dager å bare døse på sofaen sammen med..Det er ikke så intense, og får ikke sånne ideer som ofte BC får..Som feks å jakte på bildekk og syklister.

  Vel, håper du/dere fikk noe fornuftigt ut av dette.Og husk (til kritikerene) at dette er mine personlige meninger og erfaringer...Andre kan kanskje synes noe annet..Men leser man på bloggene så ser man fort et mønster hos begge rasene..

  Og jeg tror at visst vi spør alle i bloggegruppa mi som har lapphund om hva slags rase de skal kjøpe neste gang, så vil ALLE svare "LAPP"!
  Og spør du de med islender, så vil de svare ISLENDER!!
  To herlige skapninger!!

  Ohoy detta blei mye!!

  SvarSlett
 10. Heeerrrli blogg du har Marianne! Glemmer helt tid og sted når jeg ser på de vakre bildene og hundene dine! Så utrolig Flink du er! Ha en fin dag! Klem fra Astri

  SvarSlett
 11. Tusen takk for utfyllende svar:-)
  Det blir nok islandsk fårehund som blir den nye hunden ja:-)

  SvarSlett
 12. Thea: Du kommer IKKE til å angre!!

  Så masse snø dere har....jeg er gald i snø, men nå er jeg faktisk helt klar for vår ute snø! Elsker at det smelter unna til tross for møkkete hunder og gulv. hehe

  Jeg syns den varden var litt høy - men det er utrolig hva disse hundene gjør for oss for at vi skal få tatt bilder av dem!! Flinke bisker og det ble noen flotte bilder!

  Jeg er vel omtrent like spent som deg når det gjelder Embla og valper....En stille og rolig islender hadde ikke vært å forakte...;o)

  God helg!

  SvarSlett
 13. Gjett om jeg kommer til å sitte spikra forann tv-skjermen å se på NRK!!! ;o))

  SvarSlett
 14. Takk for linken:-) Venter i spenning om jeg får til dette nå.. Er så amatør på data, at det er helt flaut:-o
  Ja, jeg tror vi gjorde det rette valget mtp hund. Har en følelse av at det holder med en BC i gangen akkurat nå..
  Men så leste jeg litt på hjemmesiden din, og der sto det at Islandsk fårehund ikke trives i by-leiligheter?! Vi bor jo mildt sagt i en by-leilighet.. Men så har vi jo en overaktiv hund fra før, og de er jo aldri alene...
  Vi har egentlig en hunde-oppdretter på Island, som vi kjøper hund hos.. Men jeg må ærlig innrømme at jeg er ganske betatt av Embla, så vi må tenke hardt i noen dager:-)

  SvarSlett
 15. Ja det gjør jeg også Camilla..Håper bare de velger noe interessant og spennende..og ikke en standar oppdretter..(ikke noe galt om de altså!). Men hadde jo vært gøy visst de viste frem litt andre hunder som ikke er så vanlige..da blir det mer interessant liksom...Og gjerne noen som ikke er "puppyfabrikk"! men noen som driver litt mindre og som virkelig lever og ånder for hundene og som følger opp valpenen ordentlig!

  Jeg gleder meg, blir nok gøy uansett da..valper er valper liksom!!

  SvarSlett
 16. Thea: Et utdrag fra rasebeskrivelsen:

  ""Rasen egner seg til familier i alle aldre, også for pensjonisten som setter pris på gode spaserturer er den ideelle kamerat.Rasen egner seg ikke i en liten leilighet. Allikevel trives flere Islandske Fårehunder utmerket i leilighetsmiljø, forutsatt at det i nærheten er et grønt friområde hvor det er mulig å slippe hunden fritt.""

  Så lenge hunden får turer og muligheten til å løpe litt fritt hver dag, så betyr det jo ikke noe om stedet den bor på (er inne i) er et "hus" eller en leilighet.

  Men den vil nok ikke trivest visst alt den får er en tur rundt blokka to ganger om dagen, i bånd!...Men siden du er "heste" jente, så regner jeg med at du ikke akkurat sitter for mye inne etterhvert.

  Og islenderen er mye roligere en BC, så visst Varg trivest, så vil den nye også trivest.

  Lykke til i jakten iallefall!

  SvarSlett
 17. Heh,ser man det.. Ble litt for tekst for min del, så jeg skummet fort gjennom bare.
  Jeg har jo planer om å bli litt mer aktiv igjen selv også, så det blir nok lite med turer rundt blokka værtfall.. (selv om det blir en ganske lang tur her:-o)

  Er det mulig å kanskje komme å hilse på Embla, før valpene kommer?

  SvarSlett
 18. Alltid mulighet for det! Visst dere er interesserte så kan dere jo komme til Haugesund når hun skal parres så får dere treft pappen også, og så blir det ikke så langt å kjøre..For dere er i Bergen er dere ikke?

  SvarSlett
 19. Ellers er det alltids plass til besøk i solbakken!

  SvarSlett
 20. :-) Supert! Vi bor i Bergen ja, så Haugesund er nok litt nærmere.. Men vi er jo glad i å kjøre bil da:-)
  Også er det litt vanskelig å planlegge noe som helst, for jeg vet jo aldri når det blir hastetur inn på sykehuset igjen, så vi må både planlegge godt,og ta det litt på sparket, om du skjønner:-)
  Men i dette tilfellet er jo Preben mer ivrig enn meg, så han tar gjerne en langtur også han..

  SvarSlett
 21. Ok, da får dere bare se hva dere gjør..Men Preben og du må bare komme ned her også, bare koseligt det...Så er det kanskje litt enklere å bli kjent med henne når hun er hjemme..for i Haugesund vil hun nok være svært opptatt av en viss Heike og kanskje litt uinteressert i folk.

  SvarSlett
 22. De er søte de to jentene dine :) artig å lese mer om islenderen! Høres også ut som en hærlig rase det også :) Fikk ikke helt med meg - hva er det som kommer på NRK?
  Fin utsikt, men ikke helt som vestlandet hvis det er fjell og fjord man liker nei ;) Dere ser no hvertfall langt avsted da! :)
  blir spennende med embla valper, heldig de som får seg en av de! :)

  SvarSlett
 23. Hei!
  Leser med stor interesse om parringsplanene til Embla!
  Vi har tenkt på å få ett kull på Wilma også, ikke for å drive oppdrett men vil gjerne at hun skal ha ett valpekull samt at vi vil så gjerne beholde en av valpene hennes.
  Samtidig tenker jeg at hun kanskje synes det er bedre med annen hund enn sitt eget avkom som "samboer"? :)

  Hilsen fra Wilma & Marianne :)

  SvarSlett
 24. Hmmm, ja dette kan ikke jeg så mye om..Hadde vært kjekt å høre noen andres tanker rundt dette.

  SvarSlett

Følgere

Bloggurat

Bloggurat