tirsdag 9. juni 2009

Rolige dager....

Nå har vi hatt et par rolige dager hjemme...Prøver å bruke tiden min på å gjøre tilliten mellom meg og Mira sterk...

Jeg kan ikke irrettesette henne enda, for da stoler hun ikke på meg..Så nei, fy eller å rope ut og "løpe" mot henne når hun tisser på stuegulvet, må jeg bare glemme....Det problemet får vi ta når alt det andre er å plass...

Noe som ser ut til å begynne å komme seg er inkallingen. Disse 2 dagene har Mira kommet til bilen og kommet inn hver gang jeg har ropt på henne..Hun er blitt mye mer glad i oss også. Det merker vi veldig..hun logrer og vrikker og vrir seg av glede når vi kommer inn på kjøkkenet om morgenen..hun smiler med hele seg, og søker kontakt hele tiden..I begynnelsen var jeg redd hun var lite sosial, men det var nok bare den utryggheten hun følte i og med at hun hadde byttet hjem 2 ganger på 14 dager!

Vi har øvd på sitt og bli. Mira venter fint på maten sin, og på å komme ut døren...Hun har ikke skjønt "versågod" kommandoen enda..så jeg må liksom lempe henne ut av døren, eller sku maten bort til henne før hun tar hintet.. Da er det greit å ha Ask og Embla som lære mestere..Så nå er de med på treningene de og..og da ser Mira at de reagerer på den kommandoen, og hermer etter de.

Da Ask var liten kalte jeg han for "hund dini!". For han greide å bryte seg ut av ALLE bur...Det kan han fortsatt, men har respekt for mors lov, og lar det vær...Men Mira kan jammen med de samme kunstene hun og..Så 2 morninger nå har jeg kommet ned på kjøkkenet og funnet en kjempe fornøyd jente liggende å sove i katte sengen!

Hun hadde selvsagt bæsjet i et hjørne og gnagd på en spisestol..Så dette var ikke en bra løsning enda..Så nå har Ask og Mira byttet bur, for Ask sitt er jo "rømnings sikkert". Stakkars jenta..hun trodde jo at så fort mor var utenfor "hørselsvidde"...så skulle hun bryte seg ut, og kose med katta!.... Men den gang ei...nå kom hun seg ikke ut..Jeg hørte hun skrapte og romensterte noe voldsomt inne i buret og ga fra seg høylytte "irriterte" lyder...Men hun ga seg fort og sov fint gjennom hele natten....

En annen ting som nå er under kontroll, er Miras mat aggresjon..I starten var hun illsint og voktet hver minste lille matbit...Det var bare ovenfor dyrene, men jeg syntes også hun var noe anstrengt når vi mennesker oppholdt oss for nær maten..Men med målrettet trening ved hvert måltid, så spiser mira nå sammen med alle..Til og med katten deler hun måt skål med...Hun slipper tyggebein og griseører umiddelbart visst jeg ber om det, og hun deler gjerne bein med Ask og Embla.

Ask og Embla er utroligt tålmodige med Mira...hun gnager på de, biter de rompa. river de i ørene og stjeler alt de har, og stikke av med det!...For noen snille hunder jeg har...men om et år er det nok slutt og hun må innfinne seg med sin plaass i flokken...Noe som sikkert medfører en liten kamp, for jeg tror kanskje hun og Embla kommer til å være "LITT" uenig om hvem som skal være sjefen!

I dag har jeg tatt Mitt første trippelportrett av hundene..ikke enkelt nei..Heldigvis er det bare Mira jeg må kontrollere, for de andre ligger bare så fint å venter!...puhh...det gikk til slutt!

Noen bilder:

IMG_0344 copy 

Venter fint på fri kommandoen....

Noen bilder fra hagen min...

IMG_0357IMG_0347 copyIMG_0358 IMG_0356 copy

HÆRJING I HAGEN!

 

IMG_0388IMG_0380 copy IMG_0390 copy IMG_0395 IMG_0403 copy

3 slitne hunder!

IMG_0429 copy Jeg er ikke fornøyd med kameraet mitt for tiden..Alle bildene blir uskarpe og blasse i fargene..Tror jeg må ha en tur ned på expert å klage..problemet er jo at da må jeg kanskje gå ukevis uten, og det midt på sommeren!

Så får se hva det blir til!

Ha en fortsatt fin uke folkens!

10 kommentarer:

 1. Skal si "lille" Mira lærer fort. Men hun har jo en flink lærer også. Kan vel kanskje være en fordel med å ha voksene hunder også. Eller kanskje ikke? Hva sier du? Når en bare har en blir han nok mer hyper når han endelig ser en til, mens dine er vant til fler så det blir det helt greit? Fryktelig dumt skrevet, håper du skjønner meg:0)

  Nydelig mur med krypstauder du har. Ser at Pinseliljene blomster ennå hos deg. Var det frukttrær jeg så i bakgrunnen også?

  SvarSlett
 2. Så nydelige små engler, 3 stk. Så flinke Ask og Embla er som finner seg i at Mira gnager og biter på de. Morro å se bildene der de løper etter hverandre!! Nydelige hunder!!

  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke helt sikker Nina..men skjønner hva du mener...Tror nok hundene blir roligere og ikke har det samme behovet for å være med andre hunder, når de er så sosiale hjemme..MEN, Ask pleier å blir nokså gira av andre hunder og vil gjerne hilse og styre noe veldig..men det går fort over..og så kan han ligge stille og fint i timesvis etterpå..Embla og Mira tar det hele med ro, og har ikke så mye behov for å hilse på andre..

  At det å ha voksne hunder når man får valp, vil jeg jo påstå er kjempe bra..de fortsetter jo lærdommen som moren ga valpene..lærdom som jeg ikke kan gi de..Det å lære bitehemninger, hundespråket, underdanighet og sånt.. Så i mitt "liv" er det en kjempe fordel..

  Jeg har ikke frukt trær på denne siden av huset, bare en rododendron, 2 syriner og en henge Selje!...ellers er det jo skog hele veien rundt tunet..

  Skal knipse litt på forsiden også..

  SvarSlett
 4. Så koselig hage du har Marianne, stor og fin som hundene kan boltre seg i:o)
  Så fine de er alle 3 der de sitter på benken:o)))

  SvarSlett
 5. Mmm, må si jeg er spent på hagen din - tror den også er veldig fin!

  Mira virker så stor på bildene..??

  Dimma er fortsatt usikker på maten sin når Snorre er i nærheten - ho vokter skåla si instendig, mens jeg kan pille oppi der så mye jeg vil. Hvordan pellet du av Mira disse faktene??

  Snorre stjeler jo alt han kommer over, så jeg må liksom passe litt ekstra på han så han ikke tar maten hennes...han slankes, jo..

  De har matskålene sine på hver sin side av kjøkkenbordet...

  SvarSlett
 6. Snorredimma syns også at vesle-Mira ser stor ut :o) Jeg så jo at ho var mindre enn de andre eldre valpene i Drammen, men ho gir virkelig inntrykk av å være STOR.
  Jeg så også hvordan du venta med å sette ned matkoppen hennes, til ho satte seg i ro. Moro å følge med på sånn fra sidelinja...

  Jeg er spent på hagen din, den ser stor og frodig ut! Flere bilder,takk ;o)

  SvarSlett
 7. Snorredimma....Jeg setter meg ned med matskålen og har 2 hunder foran meg. Så har jeg pølse eller ost i hånden..(hunden må være sulten)Så lar jeg Mira spise litt mat, ca 20 sek. Så ber jeg henne om å stoppe og sitte fint. Så begynner jeg å gi henne pølsebiter, mens jeg lar Embla spise av skålen hennes i ca 20 sekunder. Så bytter jeg....Etterhvert gir jeg pølse bitene med lengre og lengre mellomrom, til slutt får hun bare en bit mens embla spiser...(Dette skjer selvsagt over en periode på et par uker)..Gjorde det samme med Ask og med katten..Og nå spiser de av samme skål alle sammen uten den minste krangel.... Begynner du ved 1 års alder, så må du nok bruke noen uker ja...Men det er virkelig verdt det!

  Mira er nok ganske stor ja...Vet om en hannhund som er like gammel..Banjo ifra kvinesdal. Han veide 5,9 kilo ved 12 ukerskontrollen...Nå veier Mira 8!!!!Og hun er en 13 uker gammel tispe!..Så hun blir nok ei rugge ja...Hun er nesten like høy som Embla..eller pelsen lyger jo litt da..Men ingen søt lita småjinte det her nei...Og tøff som et uvær!

  SvarSlett
 8. Takk for tipset, Marianne. Vet sannelig ikke åssen jeg skal gjøre...Snorre spiser jo slanke-fòr, og han skal egentlig ikke spise/stjele hennes mat. Dimma spiser først sin mat når Snorre er utenfor synsvidde...
  Og så fort hun hører Snorre åpner søppelbøtta for å snuse seg etter noen matrester, springer ho fort opp trappa...akkurat som om ho skjønner at Snorre gjør noe galt!!

  Men tyggebeina og lekene bytter de på om hverandre nå...

  SvarSlett
 9. Ser ut som du har en kjempefin hage! Gleder meg til å se flere bilder av den! Mira, Ask og Embla har det nok kjekt der! Du er sååå flink til å trene med dem! Alt Mira har lært allerede! Dixie har vel ikke lært halvparten en gang! ;)

  SvarSlett
 10. Hej!
  Tack för hälsningen hos oss! Det är alltid kul att träffa andra lapphundsägare på utställningar! :0) Här hade du riktigt söta hundar! Vi syns säkert mer framöver. :0)
  Hälsningar Rebecka, www.lapinlunaskennel.cybersite.se

  SvarSlett

Følgere

Bloggarkiv

Bloggurat

Bloggurat