tirsdag 2. juni 2009

En liten pøbel!

For dere som ikke har levert bilde til fotokonkurransen.

Siste sjanse i dag!...

Siste dag av pinsen fikk vi en ekkel opplevelse!

Mira er en liten pøbel, og visst hun synes at hun har det veldig gøy, så gidder hun ikke komme når man roper på henne...Det var dette som skjedde denne siste pinse dagen...

Vi hadde vært av å badet i en time i mindrebø vannet..Mira tusler rundt i lyng og kratt...hun storkoser seg...Er nedom vannet og vasser litt...Tar turen bortom meg for å få litt pølse, og er så snill og grei..Hun holder seg innenfor synsvidde hele tiden....

Siden vi har en stor sterk firetrekker, så ville kevin kjøre bilen helt ned til vannet..(ikke for noen med svake nerver!)..men det gikk helt fint..Uansett...når vi hadde pakket alt klart å var klare til å gå, så ropte jeg på Mira..Hun så på meg med det ville blikket...hun satte rompa i været bjeffa litt, og så så løp hun som en gal innover i skogen!

Å du slette mi tid..tenkte jeg...for en pøbel..jeg satte meg i bilen, og vi begynte å kjøre..Det tok ikke lang tid før hun kom som et prosjektil etter bilen..og la seg på "hjul"!

Da vi var kjørt noen minutter, stoppet vi bilen, og jeg gikk ut for å lokke...Men neida hun løp bare i ring rundt bilen, og hadde ingen planer om å komme. (det hadde ikke vært noen problem for meg å få tak i henne, men jeg har bestemt meg for at jeg ALDRI skal fange henne...så hun MÅ komme frivilligt!)

Vi startet bilen igjen, og kjørte, og Mira følger stor fornøyd med.....Tydeligvis KJEMP STAS!..

Da vi kom ut av skogen og opp på grusveien, så gikk jeg ut og lokket igjen...men hun var like rampete og skvatt rundt meg der med det rampete fjeset!...Vi var nå kommet ut av skogen, så vi satte opp farten på bilen....Mira løp det hun kunne, og da jeg trodde hun var utslitt, gikk jeg ut for å lokke igjen....Nei nei og atter nei..like happy og like rampete!

Men desverre...nå var det meg som ble en pøbel...jeg kjente det begynte å koke inni meg...vi satte oss i bilen..og kjørte videre...Og mira hang på igjen.like blid og fornøyd.....Plutselig rett før en sving så stopper hun...det var en aldeles nydelig liten sauebæsj i veien, og den , den skulle hu ha!...Jeg ba Kevin om å kjøre rundt svingen, sånn at hun ble alene..kanskje hun da ville bli litt redd, og ønske å komme inn i bilen?

Vi ventet et par minutter, men hun kom ikke, så vi rygget tilbake..og da...DA VAR HUN VEKK!

Panikken grep meg og vi hoppet ut av bilen, fulle av skyldfølelse hele gjengen.....MIRA MIRA MIRA..men ingen Mira var å se...hvor kunne hun ha gjort seg hen?

Vi ropte og lette, og travet rundt i skogen, kravlet over bekker og forvillet oss ut blant sauene..MIRA MIRA MIRA...men ingen Mira var å se..

Vi ble mer og mer redde for henne....Vi lette i en halv time etter henne..og var på nippen til å bli motløse da hun plutselig kom i full galopp ....hun slengte seg i armene miine og halen tromlet som bare det..Hun pustet og peste og var helt utslitt..hjerte ¨hamret i bryste hennes og hun var full av gjørme og skitt..Dakar jenta mi!

Vi hadde vært å hentet firehjulingen i mellom tiden, så nå fikk mira en deilig luftig tur,  opp til bilen..Jeg slapp henne ned med en gang vi kom opp..(den hunden SKAL gå løs!)..og nå kom hun hver gang jeg ropte..så selv om det var en fryktelig opplevelse både for oss og for henne..så håper jeg hun har lært noe av det...men jeg har mine tvil..Må nok bare bruke masse tolmodighet med denne rampejenta her!

Ellers så fikk Mira hilst på minst 10 unger, enda flere voksne..2 border collier. ranja og joppe...Hun var på sightseeing blant sauen..hun bjeffet ikke i det hele tatt på de!...og fikk kost seg masse i solen hele dagen....

Puhh....det er hardt å ha valp!..ihvertfall når den er en ekte pøbel, med masse mot og viljestyrke!...Men når man bare klarer å temme galskapen, så blir det den beste hunden ever..Meg og Mira er i ferd med å knytte sterke bånd...så jeg storkoser meg og gleder meg til fortsettelsen...skal bli interessant å se hvordan hun oppfører seg på neste tur!

Noen bilder fra dagen!

Kevin KOSER seg!...Det er en grunn til at jeg IKKE sitter i bilen.....

kreeemt!IMG_0003 copy

IMG_0005IMG_0009 IMG_0011

 

IMG_0019

IMG_0023

 

IMG_0025 copy IMG_0002

Ha en fin uke alle sammen..og ikke glem at det er TIRSDAG i dag da!

IMG_0040

Embla synes også at Mira er en pøbel..men hun tar det med godt humør...hun kan tross alt bare legge seg på a om det blir for ille!

13 kommentarer:

 1. Nydelige lille Mira! En liten pøbel det der. Så tålmodig dere er med henne. Hadde blitt ganske nervøs jeg når hun var vekk.
  Enig med det at å kjøre slik i skogen hadde nok ikke vært for mine nærver. Tøfft gjor synes jeg!!
  Vakre bilder du har tatt!!
  Ha en fin uke. Hake glemt at det er tirsdag, he-he

  SvarSlett
 2. Jeg må si jeg kjente godt igjen den følsen. Det var så godt fortalt av deg at jeg kjenner den varme følsen i magen ennå. Kanskje det var en sånn opplevelse Charlie skulle hatt. I steden for at jeg blir redd og fanger han inn. Kanskje jeg har gjort noe dumt???


  Skal si Kevin er tøff. Den turen vet jeg ikke om jeg hadde vært med på.

  PS. Har kjøpt skjerf til Charlie i dag. "Min matmor er singel" !!!!

  SvarSlett
 3. Nina: Det er jamen med ikke lett....jeg liker å tro at "fanging" gjør hunden enda mer vanskelig..men neimen om jeg vet....Var på nippet i går til å bare hive meg over henne..men tror desverre ikke dagen derpå blir bedre av det..

  Jeg satt på i bilen hele turen tilbake.ikke like skummelt når det går oppover, som når det går nedover!

  Gleder meg til å se charlie med skjerf..tipper han ble rålekker!!

  SvarSlett
 4. er nok litt på etterskudd her,, men gratulerer med en helt fantastisk nydelig lita lappjente.. sjebnen?,, ja såklart det var! ;-)

  SvarSlett
 5. Å for en kjøretur..tenk om dere hadde satt dere fast og måtte ha "redningsbil" - helikopter da, antagelig...

  Disse lappene er nesten for modige! Det blir vanskelig å finne balansen, vil jo ikke forlate dem så de blir skremt heller.
  Nalle ble forresten skikkelig skremt en gang da han var liten. Jeg gjemte meg da han gikk for langt unna, og så ropte jeg på ham. Han sprang langt og fort i feil retning for leite etter meg. Som han hylte da vi fant hverandre igjen! Og så var det glemt...

  SvarSlett
 6. Mira vakkert navn;o) til en vakker hund, helt perfekt.

  Naboen til min mormor hadde alltid en Lady, som Lady og landstrykeren. Det var vel 3 hunder tilsammen visst ikke mer. Det passet så godt at hundene deres hadde det navnet:o)

  Det er godt der er mange veier som fører til Rom.
  Du er tøff som klarer å kjøre i fra henne, for meg holder det mer en nok å gjemme meg i skogen, annet hadde ikke mine nerver klart.

  SvarSlett
 7. Det er så skummelt når hundene forsvinner! Men det var bra dere fant henne igjen til slutt, da! Lure Mira, som ikke ville hjem... :)

  Jeg hadde aldri blitt med i bilen nedover der! Men oppover hørtes litt bedre ut i hvert fall! ;)

  Bilder kommer sannsynligvis i løpet av dagen! Men hvis jeg ikke klarer å velge hvilke jeg skal sende, blir det bare stemming på oss denne gangen! ;)

  SvarSlett
 8. Hehe, skummelt det der. Godt hun kom tilbake frivillig igjen, da!

  Kevin, Kevin, Kevin... =P Jippi, ny utfordring for bilen!!! =D =P

  SvarSlett
 9. Jeg hadde garantert blitt noe nær hysterisk Marianne. Også hadde jeg sikkert angret noe innmari på at jeg ikke hadde fanget henne, men vært veldig glad for det når alt endte bra allikevel:o) Rampejente Mira. Det skal jo liksom være litt sånn også da...

  Jeg hadde ikke sitti på med Kevin!!! Fyttirakker'n jeg liker ikke sånt.

  Nina: Ta bilde av Charlie med skjerfet:o)

  SvarSlett
 10. Bilder av Charlie kommer i morgen kveld.:-)

  Må nok manne meg opp til å prøve å bare slippe Charlie i skogen. Han gikk jo litt løs i høst og kom på alle innkallinger. Men når han skjønte båndet skulle på var det noe annet. Da måtte jeg bli sint i stemmen for at han skulle komme. Det er jo ikke riktig det heller.Vi har jo ikke bilen inni skogen som dere så vi kan kjøre fra han. Får jo ikke akkurat testen han på det.

  SvarSlett
 11. Det ble visst ikke bilder til konkurransen fra oss denne gangen... Det ble for sent i går kveld til å bla igjennom alle bildene for å finne de beste! ;) Jaja, men jeg gleder meg til å se de andre bildene, også blir jeg jo med på avstemningen uansett! :)

  SvarSlett
 12. Hei:)
  Nå var det jammen gøy å sette sæ ned å lese bloggen igjen:) Den var jammen godt oppdatert siden sist!!
  For en spennende historie du skrev! Ser dæ for mæ der Mira koser sæ gjennom rampestrekene!! Kanskje ho lærte litt denne gang;) Får håpe det gav litt virkning:) Kos dere masse videre, så sees mi forhåpentligvis til uka:) Klem fra Karina

  SvarSlett
 13. Vi sees til Uka Karina....Ja hun er litt pøblete..men har faktisk roet seg litt siden den episoden..så regner med at hun lærte litt...håper jeg iallefall..

  SvarSlett

Følgere

Bloggarkiv

Bloggurat

Bloggurat